torsdag den 5. oktober 2017

Kaffer på kraftighedsskala

Kaffebønner er jo sådan set meget ens i planten, men alligevel smager kaffe generelt så forskelligt. Hvorfor gør det egentligt det, og hvorfor er nogle kraftigere og nogle kaffer mildere?

Kaffebønnerne ændrer meget karakter af 2 forskellige ting. Det handler enten om forholdet mellem arabica og robusta bønner, og så ristningsgraden af bønnerne. Jo mere robusta jo kraftigere og jo mørkere kaffen bliver ristet, jo kraftigere er den.

De milde kaffer er typisk 100 % arabica og lyst ristede bønner. Ofte vil de være syrlige og milde i smagen med noter af andet som etiopiske kaffer

De mere allround kaffer er kaffer som er 100 % arabica kaffer, men ændret er ristet mellem, eller har kaffebønnetyper som Brasilien eller Columbia, som giver kaffen lidt mere bid

De kraftige kaffer er ofte espressokaffer, hvor der typisk vil være noget robusta i for at give det kant og smag igennem mælken. 20-30 % robusta vil her være passende

De allerkraftigste kaffer har mere robusta i end arabica, og får en meget kraftig smag og er god i mælk



Ingen kommentarer:

Send en kommentar