Kaffekoppen er stærkt undervurderet for at lave en god kop kaffe. Koppen skal være tyk, idet porcelænen ellers kan stjæle for meget varme. Billige kopper er ofte lavet af billig porcelæn, hvilket skaber problemer ift. at holde kaffen varm. Hvis kaffen er for kold ved brygning, bliver den bitter og meget flad i smagen
En tyk kop giver også en mere robust kop (naturligvis), hvilket betyder at man kan tabe dem fra væsentlig højde uden at der sker noget. Meget hensigtsmæssigt hvis man har kopperne på en café, og vil undgå at ødelægge for mange
Man kan også med fordel forsøge sig med andre farver og størrelser i kopperne. Der er de standard italienske størrelser, espresso, cappuccino og caffe latte. Og derudover er der Flat White koppen, som er mindre end cappuccinokoppen på ca. 150 ml
Det kan være sjovt at prøve andet end de hvide standardkopper, og måske prøve noget som sort, som går godt til det meste. Man kan dog også gå længere med mere "panglignende" farver eller de mere specielle, varme farver med nærmest mere grumset udseende
Ingen kommentarer:
Send en kommentar