Kaffebønner og kvaliteten af kaffebønnen er en videnskab, der er meget mere kompliceret end som så.
Hvad er det egentligt der gør forskellen på en god kaffe og en mindre god kaffe, kun baseret på bønnen? Der findes ikke et enkelt svar og ekspertisen herfra er ikke stor nok, så der vil blive fokuseret på et enkelt eksempel herunder
Et eksempel, som giver mening at benytte, er eksemplet på en helt klassisk Santos Brasilien kaffe. Denne kaffe er klart den mest almindelige, i hvert fald i Danmark, idet den har en meget tilforladelig og rund chokolade/nøddesmag
Her kan kaffe fra samme område have samme karakteristika, men bare af helt anden kvalitet. Denne forskel skyldes især sorteringen og kvalitetssikringen af den enkelte bønne. De billigste bønner maskinsorteres, hvilket betyder at bønner/bær der ikke kommer med ved håndsortering kommer med. Det er her den største forskel ligger og en af årsagerne til at man betaler mere for bedre kaffe ganske enkelt!
Det bedste man selv kan gøre, er at sikre sig at få den frisk, idet forskellen kvalitetsmæssigt udlignes markant her. Derudover kan man overveje blandinger, hvor det bedste fra de enkelte kaffer kan træde mere i kraft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar