onsdag den 21. marts 2018

Tampere i alle størrelser

Mange espressomaskiner benytter sig af størrelse 57 og 58mm som filter. De fleste benytter 58mm, som er de officielle industrimål.

Dog er der afvigelser! Bl.a. bruger DeLonghis små espressomaskiner 51mm, og derudover benytter mange af de små maskiner hhv. 49, 52, 53 og 54mm tampere. Det står i manualen til maskinerne og derudover følger der også altid en tamper med.

Det er særdeles vigtigt at tampe kaffen ned i portafilteret, idet man hermed opnår det rigtige tryk og får den ensartede espressokaffe, som giver det gode skud og ligger bund for at lave den perfekte kaffedrik.

Husk desuden: Aldrig tamp/stamp i Bialetti filtre. Det ligger lige til "højrebenet" at tampe kaffen her, men resultatet er blot at kaffen bliver bitter. En bialetti kande kan ikke lave espresso, idet trykket ikke bliver stort nok. Derfor skal man blot føre fingere roligt over kaffen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar