torsdag den 21. september 2017

Skal der robusta i blandingerne?

Ofte er det et centralt spørgsmål og dilemma blandt kaffedrikkere: Skal der robusta i blandingerne. Svaret er forskelligt alt afhængig af overbevisning samt bryggemetode

Mange vil ofte foretrække en 100 % arabica blanding, idet man dermed kan undgå bitterheden i kaffen. Dette vil især være gældende ved filterkaffe og stempelkaffe, hvor man vil have en rund kaffe, idet en robusta blanding kan give en mere sure bitterhed

I en espressokaffe, hvor der eksempelvis skal tilføjes mælk til mælkedrikke, vil man derimod ofte foretrække en kaffe med mere bid i, som kommer fra robustaen i blandingen.

Trenden er dog i de senere år, at man i højere og højere grad vælger at benytte sig af lysere kaffer, som de afrikanske mere milde og syrlige kaffer.

Igen er konklusionen at det er et spørgsmål om præference, smag og meget andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar