Klassisk italiensk kaffe laves på enten espressomaskiner eller de klassiske bialetti mokakander. Man kan stort set altid finde en bialetti kande i et italiensk hjem, og samtidigt vinder kanderne og selve bryggemetoden stort frem i Danmark i disse år.
Kaffen bliver kraftig og smagfuld, bl.a. vha. dens særlige bryggemetode, hvor vandet "damper" kaffen op. Kombineret med en god mælkeskummer, kan man lave en fremragende kop kaffe, som uden problemer kan måle sig med en cafe-kaffe oplevelse. Dog til et markant lavere budget. Kanderne går typisk i generation i familier, og "lever" typisk forevigt. Man kan købe forskellige reserverdele til kanderne, så man kan beholde den gamle kande i uendeligt mange år.
Grundlæggende er der to forskellige slags kander, som duer til brug på alle varmeelementer:
Bialetti Moka Express: Fungerer til gas og keramik. Fås i 2, 3, 6, 9, 12 og 18 koppers version
Bialetti Venus: Fungerer til induktion. Fås i 4, 6 og 10 koppers version
Derudover er det helt ideelt med en mælkeskummer, for at kunne lave et bredt udvalg af lækre kaffedrikke
Bialetti Tuttocrema: Fungerer til gas og keramik. Fås i 3 og 6 koppers version.
Bialetti Soft Cream: Elektrisk mælkeskummer.
Kaffen til brygning på kanderne må gerne være relativt kraftig, hvor espressokaffe kan give den rigtige styrke og smag til brygningen:
Mövenpick Himmelske
Lavazza Caffe Espresso
Illy Espresso
Ingen kommentarer:
Send en kommentar