torsdag den 23. juni 2016

Espressokaffe - den kraftige

Absolutkaffe laver en mindre serie af blogindlæg der omhandler espressokaffe. Kafferne bliver opdelt efter forskellige karakteristika, så man som kunde lettere kan få et overblik over hvilken kaffe der er rigtig for lige præcis dem. 

Først vil vi fokusere på de helt stærke espressokaffer. Fælles for alle disse kaffer er der høje robusta indhold. Mange forbinder robustakaffe med den dårlige kaffe. Dette skyldes dens naturlige bitterhed, som ikke findes i på samme måde i arabica. Udsagnet er dog på ingen måde holdbart. Mange kaffeentuasister mener at robusta er essentielt i den gode kaffe, da det netop giver styrken og bitterheden. Derudover er det også robusta der klart indeholder mest koffein. En ægte italiensk espresso vil næsten altid have et højt robusta indhold, da det giver styrke og crema i kaffen. 

Alle kafferne er ideele til mælkedrikkene, da deres kraft giver et godt modspil den søde mælk. 

Gran Crema Espresso: Lavazza Gran Crema Espresso er en ægte italiensk espressokaffe. Robusta-bønnerne er fra Sydøstasien og Arabica-bønnerne fra Brasilien. Den er mørkristet, hvilket giver den en rig og vedvarende kaffesmag. Den har let krydrede noter med en aroma af mørk chokolade. 60 % robusta og 40 % arabica

Crema e Aroma: Intens smag og aroma, med god eftersmag og en crema der holder længere. Glimrende til dig der kan lide cappucino, latte macchiato m.v. Noter af mørk chokolade og ædeltræ. 40 % robusta og 60 % arabica

Grand Espresso: Lavazza Grand Espresso er lavet af de bedste Arabica og Robusta-bønner, hvor Arabica er fra Central- og Sydamerika, som er blandet med afrikanske og asiatiske Robusta. Perfekt til dem der kan lide den stærke kaffe, med den gode eftersmag. 60 % robusta og 40 % arabica

Crema e Gusto: Lavazza Crema E Gusto er en italiensk klassiker fra den fantastiske kaffeproducent Lavazza. Kaffen er perfekt til espresso og alle kaffe-mælkedrikke, da den giver en formiddabel crema. Særdels kraftig kaffe. 70 % robusta og 30 % arabica

Ingen kommentarer:

Send en kommentar